top of page

Com deixar el bolquer de manera respectuosaEns passa amb cada etapa que ha d'encetar la nostra criatura, quan ha de fer un pas més en el seu creixement ens comencem a atabalar i comencem a buscar informació per tot arreu: xarxes, google, llibres, tribus de mares...


No estem fetes per sortir de la nostra zona de confort i encara menys quan es tracta de la maternitat. Cada pas que fa el nostre infant, ens obre un camí cap a l'autonomia i cap al fer-se gran. Ho sé, a vegades ens fa un pessic a l'estómac perquè deixem enrere el nostre bebè però, per altra banda, tenir a una criatura autònoma al costat fa que recuperem aquella "llibertat" que com a mares també necessitem. Deixar el bolquer és un d'aquests passos a fer, i també és un dels que més pressió rep en l'àmbit social.


Frases tipus: Ja farà els tres anys, ja comença a ser hora o, començarà l'escola dels grans o, ara ve l'estiu i el bon temps o, durant les vacances és un bon moment per treure-li...


Tots aquests comentaris, lluny d'ajudar, el que fan és causar neguit a les famílies i podem caure en l'error de forçar un procés que ha de ser orgànic per la criatura.


Trobem molta informació per tot arreu i això està molt bé, però cal tenir en compte que no tota la informació és bona i que no tota ens serveix per a la nostra criatura o per la nostra família. S'ha de ser conscient que ningú té una vareta màgica i menys amb processos tan importants com el fet de deixar el bolquer.


Des de l'Escoleta, hem volgut posar una mica de llum a tots els dubtes i hem elaborat una guia per orientar-vos i donar-vos informació que creiem necessària tant per plantejar-vos el procés com per encarar-lo.


Nosaltres hem posat la informació en paper, la vostra tasca és agafar-vos el que més un encaixi, sense judicis i amb molta consciència.


Vosaltres millor que ningú coneixeu la vostra criatura.


Us la podeu descarregar gratuïtament a través del següent formulari.I si no veus bé el formulari, ho pots fer des d'aquest enllaç.


Per què una Guia per deixar el bolquer?

Cada infant és únic i el procés de deixar el bolquer és diferent. No hi ha una fórmula màgica que funcioni per a tots, però sí que hi ha pautes i consells que poden ajudar a fer d'aquest procés una experiència positiva tant per als infants com per als adults.


La nostra guia s'ha creat amb l'objectiu de:

  • Aterrar i ordenar tota la informació disponible.

  • Oferir opcions per a cada família.

  • Assegurar que el procés sigui respectuós, tranquil i motivador.


Els temes que tractem a la Guia per deixar el bolquer de manera respectuosa


  • Indicadors de preparació: Com saber si el teu infant està preparat o preparada per començar aquest procés? Observem el desenvolupament motriu, del llenguatge i social per identificar els signes de preparació.

  • Els passos a seguir: Una guia pas a pas sobre com acompanyar el teu infant en aquest procés, des del canvi de bolquer fins a l'ús de l'orinal o el vàter.

  • Orinal vs Vàter: Quina és la millor opció per al teu infant? Explorarem els avantatges de cada opció i com poden influir en l'autonomia i seguretat del teu infant.

  • Situacions comunes: Què fer si el teu infant no mostra interès, si té accidents o si necessita més temps per adaptar-se? Proporcionem respostes a aquestes i altres situacions comuns.

  • Consells pràctics: Com fer que aquest procés sigui fàcil i divertit? Des de la col·laboració en el canvi de bolquer fins a la compra de roba interior, oferim consells pràctics per normalitzar i fer més agradable aquesta transició.


Deixar el bolquer és un procés respectuós i natural

El més important és recordar que deixar el bolquer és un procés natural que requereix temps i paciència. Cada infant seguirà el seu propi ritme i, com a adults, és la nostra responsabilitat acompanyar-los amb amor i respecte. Forçar o pressionar un infant pot crear ansietat i dificultats innecessàries.


El nostre compromís des de L'Escoleta Terrassa


Des de L’Escoleta Terrassa, estem compromeses a proporcionar-vos les eines i el suport necessaris per fer d'aquest moment una experiència positiva. Esperem que la nostra guia us sigui d'ajuda i us doni la confiança per acompanyar el vostre infant de la millor manera possible.

Per a més informació o per descarregar la guia completa, visiteu el nostre lloc web o contacteu-nos a través dels nostres canals de comunicació. Junts podem fer que aquest procés sigui una etapa més en el creixement i desenvolupament dels nostres infants.

932 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page