top of page

Llar infantil o guarderia: El canvi d'enfocament en la criança d'avuiper que ja no diem guarderia

En els darrers anys, hem estat testimonis d'una transformació notable en la terminologia que utilitzem per parlar dels espais on cuidem i eduquem els nostres petits. Abans, la paraula "guarderia" era àmpliament emprada, però en els temps actuals, moltes persones i sobretot els centres educatius infantils prefereixen utilitzar termes com "llar d'infants," "llar infantil," o "llar de criança." Quina és la raó darrere d'aquest canvi i com impacta la nostra percepció sobre la cura dels infants?

Per què ja no diem guarderia?

Aquest canvi de "guarderia" a llar d'infants, llar infantil o llar de criança reflecteix una evolució en la comprensió de la importància d'aquests llocs en el desenvolupament integral dels nens. Hem deixat enrere els temps en què només es proporcionava cuidat bàsic; avui dia, es posa en relleu la importància de l'estimulació cognitiva, la interacció social i l'educació primerenca.

La importància d'un enfocament més educatiu:

Les llars d'infants han experimentat una transformació per esdevenir espais que fomenten l'aprenentatge actiu i el desenvolupament emocional dels petits. Aquest enfocament va més enllà del simple "cuidat" i reconeix la capacitat dels nens per absorbir coneixements des d'una edat primerenca.

Com aquest canvi beneficia als infants:

Mitjançant l'adopció d'un llenguatge que ressalta l'educació i el desenvolupament, enviem un missatge clar sobre la importància de fomentar les ments joves. Això influeix en les expectatives dels pares i cuidadors, fomentant una participació més activa en el creixement i l'educació dels seus fills.

Beneficis per als pares, mares i també familiars:

Aquest canvi de paradigma no només afecta positivament els nens, sinó que també comporta avantatges significatius per als pares i altres familiars directes. En utilitzar termes com "llar d'infants" o "llar de criança," s'inculca als adults la importància de participar activament en el procés educatiu dels seus fills. Aquesta involucració crea una connexió més estreta entre pares i fills, permetent-los comprendre millor les necessitats i les habilitats dels petits membres de la família.


En resum, el canvi de "guarderia" a  llar d'infants, llar infantil o llar de criança representa una evolució positiva en la nostra comprensió i enfocament de la cura i educació infantil. A través d'aquesta nova perspectiva, contribuïm a la creació d'un entorn més enriquidor i estimulant per als nostres petits des dels seus primers anys, fomentant també la participació activa dels adults en una criança conscient i respectuosa.


El pas de "guarderia" a llar d'infants, llar infantil o llar de criança significa per a nosaltres una evolució significativa en la comprensió i l'enfocament cap a la cura i l'educació infantil. Personalment, ens fa sentir que estem avançant cap a una visió més enriquidora i conscient de la criança dels nostres petits des dels seus primers anys.


I tu, com et sents respecte a aquest canvi de terminologia? Com t’ha afectat aquest canvi i què significa per a la teva experiència personal amb la criança? Et costa que els familiars més directes facin en servir el canvi de terminologia? Estàs d’acord en com una terminologia pot afectar tant en el comportament de la societat?


Deixa'ns saber la teva opinió a la secció de comentaris i ,si t'ha ressonat aquest article, t'encoratgem a compartir-lo amb aquelles persones que creus que podrien trobar-lo interessant. La col·laboració i el diàleg entre nosaltres enriqueixen la nostra comunitat i ens permet créixer junts en aquesta jornada de criança conscient. Gràcies per ser part d'aquesta conversa!55 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page