top of page

Tinc el menjador ple de joguines i la preocupació sobre l'infant hiperregalat

Actualizado: 28 ene


imatge d'un menjador desordenat pel sindrome de l'infant hiperregalat
imatge d'un menjador desordenat pel sindrome de l'infant hiperregalat


Ja fa uns dies que han acabat les Festes de Nadal, hem tornat a l'esperada i desitjada rutina i ara només ens queda batallar amb la ressaca emocional d'aquests dies de dinars, reunions familiars i regals... molts regals, tants que és inevitable fer-nos la pregunta:

“Què hem de fer amb tants regals després de Nadal?”

El menjador està ple de joguines, i cal trobar una manera de gestionar-ho sense discussions ni malentesos. Després de passar pel tió, el pare Noel i els Reis, ens trobem immersos en una muntanya de regals, sovint innecessaris, que ens fan qüestionar fins a quin punt això pot afectar a les nostres criatures el dia de demà.


Molts regals poden acabar acumulant-se i fins i tot les famílies més previsores, que ja havíem fet les cartes a Ses Majestats amb detallades instruccions indicant exactament què havien de portar a cada casa, es troben en aquesta situació. Per què també és cert que els Reis són Mags (i tossuts) i de vegades la il·lusió els pot, no fent massa cas de les recomanacions o instruccions dels pares i mares.


Com podem abordar aquesta situació sense conflictes? Com podem gestionar tot això sense que hi hagi discussions, ni malentesos? Et proposem algunes idees que et poden ajudar de cara l'any que ve:


  • Empatia abans que res: Abans de prendre qualsevol decisió i de comunicar-la, fes un exercici d'empatia des de la serenor i la calma. Reflexiona sobre quin és el motiu que condueix a aquell familiar a fer aquell regal i intenta mirar-ho des del punt de vista de la compassió tenint en compte que la il·lusió sovint és el motor que els fa actuar així. No t'enfadis. És un cop l'any i no val la pena.

  • Pactar és la clau: Després de fer saber quina és la teva opinió al respecte, un possible pacte pot ser que tot el que els reis portin que no estigui a la carta es pot quedar a casa dels avis, tiets perquè la criatura hi jugui quan hi vagi.

  • La regla dels 4 regals: és un bon mètode per no regalar en va i perquè els infants rebin coses útils. Consisteix a regalar una peça de roba, un conte/llibre que fomenti la lectura, una cosa que necessitin i una cosa que els hi faci molta il·lusió.

  • Reorganització dels espais abans del Nadal: Uns dies abans de Nadal (de fet, pot ser una excel·lent activitat del calendari d'advent) podeu fer tria de les joguines que ja no fan servir, ens han quedat curtes per edat o bé ja s'han trencat. Fer lloc a tot el que vindrà és un bon exercici perquè els infants prenguin consciència del que tenen i amb què juguen. Entre tots podeu decidir a on o a qui donar les joguines que encara estan amb bon estat perquè tinguin una altra vida.


Entesos, d'acord. Tot això és de cara a gestionar les següents festes, però i ara? Què fem amb tot el que tenim escampat pel menjador de casa?


En quant al caos post-Nadal, us donem unes possibles solucions:


  • Classificació per edat: Separa les joguines segons l'edat de la criatura i amaga les que encara no són adequades per treure-les durant l'any.

  • Estètica i ordre: Deixa a la vista només tot allò amb què creus que es pot entretenir i li pot cridar l'atenció. Ordena l'espai de joc harmoniosament amb catifes, cistells o canvis de nivell, ja que en el joc, menys és més. La resta, es quedarà a l'espera per a quan les altres hagin perdut el seu interès.

  • Bossa viatgera: Guarda un exemplar de cada joguina en una "bossa viatgera" per tenir-les a punt en moments com restaurants, visites a altres llars, al metge o sortides de cap de setmana. Aquestes joguines poden ser: una nina, animalons, algun conte, un joc de colors o plastilina, estris de la cuineta, algun cotxe i peces de construccions. Una mica de cada per tenir l'infant entretingut en aquells moments i llocs que ens falten recursos.


Per gestionar la preocupació sobre l'infant hiperregalat també cal ser ferms amb quan se li ofereixen regals a la criatura. Limita-ho a l'aniversari i a les festes de Nadal, són aquests moments de l'any en què està permès ser el protagonista i desembolicar sense parar.


Si vols saber quines són les joguines o elements òptims per a la teva criatura, descarrega't gratis la petita guia del joc. Allà trobaràs recursos i eines per saber en quina fase es troba i com aconseguir un joc el més bo possible.

396 visualizaciones6 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

6 Comments


Quin article més interessant!!! Portarem a la pràctica les propostes 😋

En el nostre cas tenim guardats els que encara no són òptims per l’edat i això va molt bé.

Gràcies per l’article!!!

Like
Replying to

Hola Mireia, que bé que us hagi estat útil. Deixar joguines per més endavant és un gran recurs. Gràcies a tu per llegir-nos :)

Like

Guest
Jan 16

Quin encert tot el què dius! Gràcies per les teves reflexions i consells! Ho tindré ben present!

Like
Replying to

Gràcies a tu per llegir-nos :)

Like

Guest
Jan 16

M'encanten les propostes per poder gestionar tot aquest caos! M'apunto a la idea de la bolsa viatgera i a guardar tot el que ara per ara pot esperar!


Gràcies Anna per tots els tips que ens dones!!!!


Like
Replying to

Ai! Que bé que et serveixin les idees.

Moltes gràcies per llegir-nos.

Una abraçada

Like
bottom of page