top of page
activitats llar infantil.jpg

Jocs i propostes educatives

Les activitats a la llar d'infants L'Escoleta Terrassa

Sembla mentida la quantitat de coses que es poden arribar a fer amb infants tant petits. La seva motivació, els seus interessos i les ganes de descobrir que tenen ens donen un joc magnífic per fer propostes diàries i quedar-nos observant la seva interacció.

 

A L'Escoleta Terrassa, cada dia és una nova oportunitat per a l'aprenentatge i la diversió dels nostres petits exploradors.

T'expliquem totes les activitats que fem a la llar d'infants L'Escoleta Terrassa mentres fomentem l'aprenentatge i el desenvolupament dels més petits amb un enfocament educatiu i divertit.

El caramelo raya

així és un dia a l'escoleta

Propostes d'activitat diàries

Un cop hi som tots i totes, arriba el moment  de recollir i d’explicar el què farem avui, com es presenta el dia, i quines son les coses que aniran passant al llarg del matí.

Després és hora de fer la proposta d’activitat. Cada dia una provocació diferent on intentem tocar totes les àrees d’aprenentatge (plàstica, musical, psicomotriu, llenguatge, entorn...) sempre des de la calma i des de la motivació de cada infant.

 

No tots i totes participen sempre del que proposem. Respectem el fet que l’infant vulgui adoptar un paper més expectant i nosaltres intentem esbrinar el perquè no li ha interessat participar d’aquella activitat (potser no li agrada embrutar-se, potser s’atabala si hi ha molt moviment, potser avui no ha descansat prou...) poden ser infinitat de coses i la nostra tasca és descobrir el per què i satisfer aquella necessitat la pròxima vegada.

activitats sensorials infants.png

Rebuda tranquil·la i joc lliure

A primera hora, fem la rebuda de tots els infants. Una rebuda tranquil·la i pausada, cadascú necessita el seu temps i aquí no hi ha pressa per res. Mentre ens anem dient “bon dia” el joc lliure regna a cada un dels espais. Aquest joc lliure és la base de la nostra metodologia però sempre amb una intenció i una observació darrere. Res és perquè si, res està deixat a l’atzar.

Les joguines i elements que tenim a cada espai estan pensades segons les etapes evolutives i els interessos que mostren les criatures. Tot està al seu abast perquè ho puguin manipular i gaudir al seu aire.

activitats lescoleta.png

Joc a l'aire lliure i cooperació

Dins la rutina de joc, el moviment lliure i de proposta diària, hi ha la de sortir al pati, on trobaran un joc cooperatiu fugint d’elements individualitzats.

 

El sorral, l’hort, la cuineta, les pedres, l’estructura de fusta, i molts altres elements son els encarregats de convidar a un joc ric i cooperatiu a l’aire lliure.

activitats a laire lliure infants.png

Moments de calma i connexió

Enmig de la rutina, trobem temps per la tornada a la calma amb ball, contes, cançons, moments plens de massatges relaxants i també moments plens de petons i pessigolles.

 

Respectem les preferències de cada infant i ajustem les activitats segons les seves necessitats.

descans llar infants.png

Vols més informació?

bottom of page