top of page

Música en família

Sobre el taller:

Una vegada una mama em preguntava si podia gravar un trosset de la sessió per a ensenyar-li a l’avi de l’infant, ja que no es creia que realment participessin de classes de música per a nadons.

I es que pot costar d’imaginar que personetes tan petites  (que gairebé no es mouen en moltes ocasions) puguin beneficiar-se de les estones que passem compartint música. Potser és perquè el concepte “música” porta implícit sovint un punt racional, acadèmic, de maduresa cognitiva… i ens imaginem als petits infants aprenent el do re mi fa sol.

 

Però si canviem la paraula “música” per “so” igual ens és més fàcil d’imaginar: sons en família. Sons que a vegades estaran organitzats en forma de cançó, que a vegades seran cantats i en altres ocasions escoltats, sons que portaran implícit un moviment o que ens convidaran a fer-lo, sons que respondran a altres sons o que els imitaran, sons fets amb objectes sonors o amb el propi cos, sons que sonaran a música clàssica, jazz, pop, folk…, sons que crearan ambients , sons que ens explicaran contes o que relacionarem amb experiències anteriors. I silenci


Totes aquestes combinacions crearan experiència que enfortiran el vincle entre el nadó i la família, que facilitaran socialització entre iguals, que acompanyaran al nadó en el procés de descoberta de la seva pròpia veu, que el motivaran a jugar amb ella, que estimularan l’escolta, la percepció, l’afectivitat, el moviment, la consciència corporal, la psicomotricitat, la relaxació, i el gaudi. Perquè això si, ens ho passem molt bé.”


Si no veus bé el calendari d'inscripcions, fes clic aquí.
Sobre la dinamitzadora

Alba Bru

Hola!
Sóc l’Alba Bru, professora de música, musicoterapeuta i mama de l’Olívia 💙. Un dels aspectes de la música que més m’atrau i que probablement em manté més lligat a ella és la seva faceta vivencial; ja sigui tocant, a través de la pedagogia, de la musicoteràpia, de la improvisació, de la col·laboració amb compositors, de l’experimentació sonora… És natural però, que la docència m’atregui de manera particular – ja que l’aprenentatge és una experiència eminentment vivencial i transformadora, tant per a l’estudiant com per a mi.

Alba Bru
bottom of page